MFC Equity Genius Befektetési Alap

Befektetési politika Jellemző adatok Közzétételek
 

Befektetési politika

Aktív portfolió menedzsment, magas elvárt befektetői hozam:
Az Alapkezelő aktívan kezeli az Alapot, és fundamentális elemzés segítségével próbálja azonosítani az Alap céljainak megfelelő részvényeket. Az Alap célja a fejlett részvénypiacon való befektetés, mely révén az Alap befektetői magas hozamot érhetnek el.

Növekedés orientált részvények:
Az Alap stratégiája, hogy olyan növekedés orientált kis, közepes és nagy kapitalizációjú részvényekbe kíván fektetni, amelyek keresletét valamilyen szekuláris növekedési trend hajtja. Vagyis olyan változások, amik hatásukat évtizedeken keresztül fejtik ki, és asszimetrikus nyereség-kockázat profilt nyújtanak a befektetők számára. Ennek megfelelően a portfolióban tartott részvények kibocsátóinak bevételeit és profitjait általában kétszámjegyű éves növekedés jellemzi, és a kibocsátók jövőbeni növekedési lehetőségeit a piac alulárazza az Alapkezelő megítélése szerint.

Koncentrált portfolió összetétel:
Az Alap jellemzően legalább 12, de kevesebb mint 20 részvényt tart egyszerre a portfóliójában. Ez a koncentrált portfolió összetétel növeli a portfolió kockázatát, és magasabb volatilitáshoz vezethet rövidtávon. Az Alap hosszú távú hozamának maximalizálásának érdekében előfordulhat koncentráció bizonyos szektorokban, hogyha az Alapkezelőnek erős a meggyőződése. Iparág szinten azonban az Alapkezelő igyekszik diverzifikálni. Ezen felül, az Alapkezelő folyamatosan figyeli, és szükség esetén újra súlyozza az Alapot, hogy az egyes részvények ne eredményezzenek túlzott kockázatot az Alap egészére nézve.

Benchmark: 90% S&P500 index, 10% S&P U.S. Treasury Bill 0-3 Month Index
Minimálisan ajánlott időtáv: 3-5 év.

Részletesebb leírásért kérem, kattintson ide.