Equilor Pillars Származtatott Befektetési Alap (megszűnt)

Befektetési politika Jellemző adatok Közzétételek
 

Az Alapkezelő az Alap kezelése során mind a rövidtávú, mind a hosszú távú piaci mozgásokat törekszik kihasználni, így taktikai és stratégiai pozíciókkal is rendelkezni kíván. Az Alap abszolút hozam szemléletben fog működni, a kedvező lehetőségeket kívánja kihasználni. A vételi-eladási típus lehetőséget ad a piacok rugalmasabb kihasználására, ez elsősorban a rövidebb távú befektetések során biztosít lehetőséget profit megszerzésére.


Az Alap benchmarkja 100% RMAX Index.

Önálló részportfoliók, multi stratégia

Az alap célja az, hogy a piaci körülményektől függetlenül (emelkedé, esű, oldalazó piac) a magyar kockázatmenetes hozamot jelentős mértékben meghaladja. Ezen cél elérésének érdekében folyamatosan vizsgálja a három fő piaci szegmens (részvény-kötvény piac, devizapiac, árupiac) állapotát, és a statisztikai, fundamentális és technikai elemzések alapján határozza meg az adott piaci szegmens befektetésekben való részesedésének súlyát.

Privát, professzionális vagyonkezelés

Az alap abszolút hozamú stratégiájának fő előnye az, hogy kiveszi az eszközosztályok közötti allokáció felelősségét a befektető kezéből, és azt a profi alapkezelőre bízza. Ennek a stratégiának az is a velejárója, hogy az alapkezelő mindig egy pozitív hozamcélt tűz ki maga elé (kockázatmentes magyar állampapírhozam). Ennek köszönhetően az egyéb alapok esetében megjelenő egyetlen, a benchmark meghaladását kitűző célt (ami ugyanakkor negatív hozamot is jelenthet) ebben az esetben egy kettős cél, a benchmark meghaladása, illetve a minél magasabb pozitív hozam elérése váltja fel.