Equilor Noé Nemzetközi Részvényalap

Befektetési politika Jellemző adatok Közzétételek
 

A befektetési alap célja

Az Equilor NOÉ Nemzetközi Részvényalap célja a fejlett részvénypiacokon való befektetés, mely révén az alap magas hozam elérési lehetőséggel rendelkezik.
Az Alap benchmarkja 90% MSCI World Index + 10% Zmax index


Globális részvényalap fundamentális megközelítéssel

Az alap elsősorban az amerikai, európai és japán részvénypiacokra bevezetett részvényeket vásárol, de az Alap befektethet egyéb fejlődő, és fejlett országok vállalatainak részvényeibe, valamint kollektív befektetési értékpapírokba is. Az alap olyan vállalatok részvényeibe kíván befektetni, melyek belső értéke megítélése szerint magasabb a befektetés időpontjában a tőkepiacon, tőzsdéken tapasztalat értékénél.

Aktív, professzionális portfóliókezelés

A portfolió kezelése aktív szemléletű, kedvező időszakokban akár 100%-os részvénykitettséggel is rendelkezhet, ugyanakkor kedvezőtlen tőkepiaci klíma esetén a kockázati kitettség akár 50%-ra csökkenhet. A piacra lépés több támogató tényez? együttállása esetén valósul meg. A fundamentális elemeken túlmenően fontos szerephez jutnak a piaci hangulattal és a technikai elemzéssel kapcsolatos tényezők is. Meghatározó jelentőségű szempont továbbá a megfelelően magas hozam-kockázat arányú befektetési lehetőségek keresése. Az Alap a devizakockázatok egy részét, vagy egészét is fedezheti határidős devizapozíciókkal. Az Alap portfóliójának hatékony kialakítása céljából határidős részvény és index ügyletek alkalmazása is megengedett. A likviditás biztosításának érdekében az Alap az ÁKK által kibocsátott állampapírokat kívánja portfóliójában tartani. Az Alapkezelő törekszik arra, hogy a várható hozamot és kockázatokat hosszú távon optimalizálja, így az Alapot azoknak ajánljuk, akik a globális részvénypiacokon hosszú távon kívánnak befektetni.